Sfaturi pentru îmbunătățirea performanței computerului se concentreze, de obicei, pe eficientizarea și întreținerea sistemelor de operare, stimularea viteza cu noua memorie RAM, video și modernizarea așa mai departe. Cu toate acestea, vă pot da aparatul o viteza și fiabilitatea de upgrade cu ușurință cu ajutorul unui aspirator și o perie moale.

O acumulare de praf pe orificiile de ventilație, componente și ruine ventilatoare capacitatea aparatului de a păstra calmul, și atunci când un computer se execută la o temperatură ridicată, se duce mai încet.

În cel mai rău caz, cărțile dumneavoastră, unitățile de alimentare si placi de baza pot eșua în întregime. La un nivel mai de bază, murdăria și praful pot guma de sus piese în mișcare și de a afecta performanțele.

Aici, vă vom arăta cum să curățați fizic PC-ul, tastatura și monitorul. Ca un bonus, vom spune, de asemenea, cum să vă menține computerul grime-gratuit o dată ce l-ați fettled. Veți adăuga ani la durata de viață a hardware-ul și de a îmbunătăți performanța.

Înainte de a începe, amintiți-vă că PC-ul este de curățare un loc de muncă serios, care - în funcție de cât de departe vrei să-l ia - va necesita anumite aptitudini tehnice. Ca un ecartament, dacă sunteți confortabil cu montarea de memorie nou sau modernizarea unui placa video din PC-ul dvs., ar trebui să fie în măsură să finalizeze toate etapele.

Gear sus, în jos de putere

Începeți prin asamblarea instrumentele dumneavoastră. Veți avea nevoie de o perie mica, moale - un fel s-ar putea folosi pentru vopsirea-o fereastră sau de cadrul ușii. Asigurați-up perii sunt, de asemenea, ideale. Du-te pentru cea mai bună calitate vă puteți permite, pentru că cei economia de multe ori tind să-și verse firele de păr.

O cutie de aer comprimat, care ar trebui să fie disponibile la comercianții cu amănuntul cele mai multe magazine de calculatoare și hardware, este, de asemenea, necesară. Asigurați-vă că aveți haine moi, de curățare generale pentru exteriorul mașinii și cablare calculatorului.

Vid

Instrumentul esențial finală este un detergent de dimensiuni vid, cu un atașament duza, sau un dispozitiv de încărcat complet portabil. Unele instrumente pot fi la îndemână, dar nu sunt necesități. De exemplu, o brățară anti-statică se va dovedi utilă odată ce ați deschis computerul.

S-ar putea dori, de asemenea, să utilizați un aspirator de comutator, care este un solvent care mănâncă spray de praf si poate fi folosit pe porturile și persoane de contact. Aceste ajutoare pot fi cumpărate ieftin de la Maplinsau comercianții cu amănuntul mai mari de calculatoare.

Opriți computerul și deconectați-l de la sursa de alimentare. Dacă ați fost folosind, ar trebui să lăsați-l să stea timp de cel puțin 30 de minute înainte de a începe curățarea de rutină. Acest lucru va oferi o șansă de componentele interne să se răcească în jos, și de asemenea, reduce riscul de șoc electric de la orice taxă stocată care poate răni potențial dvs. sau deteriora computerul.

Cu atenție și deconectați toate perifericele dumneavoastră și de dispozitive de intrare, apoi setați cablurile la o parte, pentru că veți fi oferindu-le o atenție deosebită.

Așezați computerul pe o suprafață ridicată - un tabel gol sau birou va face bine. Încercarea de a curata primăvară cu calculatorul pe podea sau într-un alt loc ciudat va face doar lucrurile mult mai dificile. Acum sunteți gata pentru a începe.

pasul 1

Începeți cu partea ușoară - curățarea exteriorul computerului. Utilizarea unui furtun de aspirator de praf sau de mână vac, se scoate din orificiile de ventilație, precum și orice port USB vizibile, video și de rețea. Praful poate ajunge în porturi rar utilizate, crescând riscul de defecțiune.

Fiți atent când lucrați în apropierea fani, pentru că făcându-le să se rotească în direcție greșită poate deteriora functionarea lor.

Atunci când praful în exces a fost eliminat, ștergeți cu grijă în jos exterior al cazului. Dacă există vreun jeg lipicios pe acolo, puteți folosi o cârpă umedă sau foarte putin suprafață curată de uz casnic pentru a scăpa de ea. Aveți grijă să nu te apropii de nici un port sau izvoarele cu lichid.

E acum momentul pentru a deschide aparatul și a începe pic de gravă a exercițiului. Cu majoritatea computerelor moderne, ar trebui să fie în măsură de a elimina panoul lateral folosind o captură, dar la masini mai vechi s-ar putea avea pentru a anula un cuplu de șuruburi primul. Scopul tau este de a obtine in interiorul cazul, astfel încât să puteți vedea daunele cauzate de luni de murdărie.

Interiorul și în afara

Ati ajuns acum la punctul de prima decizie. Dacă sunteți mulțumit de aspectele tehnice ale întreținere de calculator, procedați cu atenție. Dacă sunteți mai puțin încrezător, vă sugerăm să sar peste acest bit și aspirarea pur și simplu interior.

Pasul 2

Dacă vă simțiți curajos, pune pe dumneavoastră anti-static bratara. Dacă nu aveți unul, din metal ceva de atingere ca un radiator pentru a se achita de orice statică care este construit înainte de a începe.

Pentru a curăța în interiorul și în jurul cazului placa de baza cât mai eficient posibil, cel mai bine este de a elimina toate cardurile de add-on. Acestea pot include cele pentru video și audio, rețele și extensii portuare. Puteți lua, de asemenea, din cipuri de memorie cu atenție, dar numai dacă ești fericit despre acest lucru.

Așezați componentele demontate pe o suprafață curată și clară. Daca esti un completist care e dornic de a avea un PC fără pată, aveți posibilitatea să eliminați, de asemenea, orice cabluri de conectare interne. Este cel mai bine să plece cabluri de alimentare - a conduce galben, roșu și negru de hrănire în unități și alte componente - în loc. Cabluri panglica IDE, SATA Cabluri și conectori audio poate fi scos si pus deoparte.

Praf Buster

Ați putea fi uimit de cantitatea de praf care se pot acumula în interiorul un caz PC-ul. Nu este neobișnuit pentru a găsi pânze de păianjen ", alături de mingi de puf, și detritus generală. Cu cazul deschise și expuse, puteți aspira cele mai multe din ceea ce a fost construit dreaptă cu ajutorul furtunul de la aparatul de curățare.

Fiți atenți atunci când vei ajunge in apropiere de fani, și evitați să atingeți componentele sau nudging PC-ului cu duza.

Când ați eliminat tot praful care este ușor de vid afară, e timpul să apeleze la perie si poate de aer comprimat. Pornind de la partea de sus a cazului, folosiți peria pentru a biciui ușor praful de pe placa de baza si sloturi.

pasul 5

Aer comprimat pot fi apoi folosite pentru a indeparta murdaria mai încăpățânat, dar asigurați-vă că folosiți doar în rafale scurte și foarte urmărirea cu o matura de pensula, se deplasează praful din carcasa.Aceste atacuri scurte sunt extrem de importante, deoarece orice se mai poate introduce de umiditate la sistemul dvs., provocând eventual un scurt-circuit.

Acum, stergeti zonele goale ale cazului, cu o cârpă curată, uscată, având grijă să se evite componentele electrice. Utilizați întotdeauna peria pentru acest lucru - riști lăsând în urmă material conductiv altfel.

Dacă există zone deosebit de rezistente de murdarie - mai multe sanse daca esti un fumator - ai alta alegere. Dacă murdăria este pe interior caz, aveți posibilitatea să utilizați o cantitate mică de alcool medicinal pe o cârpă care nu lasă scame pentru a șterge la aceste locuri cu atenție. Dacă sol-in mizerie este pe componente electrice, deși, s-ar putea face mai mult rău decât bine încercând să-l eliminați. Va trebui doar să trăiesc cu asta.

Partea de proiect

Ca un utilizator avansat, este posibil să doriți pentru a termina de primăvară, curățați cu un pic de reparații de lumină, mai ales dacă ați observat un fan zgomotos sau două în sistemul dumneavoastră recent. Fanii de caz sunt de obicei sisteme închise, cu lubrifiere interna, care ar trebui să dureze o viață.Ocazional, murdăria poate compromite acest sistem, stând la ulei lubrifiant sau care să îi permită să se usuce în sus. Rezultatul poate fi un nivel ridicat de zgomot, calculator fierbinte.

Ventilator

În acest caz, puteți încerca o picătură de ulei de mașină de cusut în centrul ventilatorului. Veți găsi lucruri pe Amazon pentru aproximativ £ 3 o sticla. Va trebui să scoateți ventilatorul din cauza înainte de a aplica lubrifiant, dar că nu este o sarcină dificilă.

Cu atenție detașați cablul de alimentare de la placa de baza în primul rând, apoi scoateți un șurub din fiecare colț al ventilatorului. Trageți fan gratuit cazului. În centrul ventilatorului, ar trebui să existe un autocolant. Peel că înapoi cu atenție și pune-l undeva în siguranță.

Ar trebui să vedeți un cauciuc sau capacul de plastic sub autocolant.Eliminarea acestei și se adaugă o picătură de ulei de la ax. Asta e tot ce ar trebui să nevoie pentru a pune lucrurile în mișcare fără probleme din nou.Înlocuiți ștecher și autocolantul, apoi reinstalați atenție ventilatorul in masina dumneavoastra.

Reasamblarea

Acum e timpul să se întoarcă la componentele pe care le au în afara PC-ului și a lăsat la o parte. Curățați-le individual cu perie moale, ștergând orice urmă de praf în exces. Țineți piesele de margini, având grijă să nu atingeți orice contact.

Dacă aveți o pensulă cu suflare - un instrument frecvent utilizat în curățarea camerei - acest lucru va fi un instrument excelent pentru sarcina. Atunci când setul a fost curățat, puteți reasambla PC.

pasul 7

Asigurați-vă că carduri și chips-uri de memorie sunt așezate corect în primul rând, și dacă ați eliminat toate cablurile de mai devreme, ștergeți-le curățați cu o cârpă uscată și reconectați-le. Au o verificare finală pentru a vă asigura că te conectezi ferm și corect.

Îndepărtați orice materiale de curățare sau obstacole înainte de a închide până caz. Lăsați sistemul să stea timp de 30 minute, doar în cazul în care toate suflare și ștergându-a introdus nici o umezeală.

În cele din urmă, conectați tastatura, mouse-ul, monitorul și cablul de alimentare, fără alte periferice atașate. Apoi porniți mașina pentru a testa că este încă de lucru. Dacă totul a mers bine, ar trebui să fie în măsură să se bucure de un PC mai liniștită, mai rece și mai curat.!!!