Joi, 25 Aprilie 2024, 08:01 | Bine aţi venit Vizitator

Site-ul meu

Principală » 2013 » Februarie » 4 » Tutorial Curatare Calculator De Praf !!!
21:21
Tutorial Curatare Calculator De Praf !!!
  In timp, unitatea centrala a calculatorului acumuleaza praf in interior, de aceea la intervale de 1 pana la cateva luni este bine sa o curatati de praf. In caz contrar unele componente se pot supraincalzi. Va pun la dispozitie un mic tutorial care va poate indruma in momentul in care decideti sa va curatati calculatorul:

Posted Image

V-ati decis sa demarati curatenia ? Atunci, ati avea nevoie de:
  • O surubelnita cu cap in cruce.
  • O radiera sau un spray de curatare/deoxidare.
  • Un aspirator sau un spray cu aer (fara lichid).
  • Pasta siliconica necesara pentru procesor.
  • Manualul placii de baza, pentru cazurile in care uitati ceva pe dinafara.

Dupa ce rezolvati cu lista de mai sus, opriti calculatorul si il deconectati de la sursa de alimentare si orice periferice conectate. Nu incercati nimic ce tine de intretinere pana nu deconectati calculatorul de la sursa de alimentare.

Pasul urmator este reprezentat de scoaterea tuturor placilor de pe soclurile PCI/PCI-E/AGP si modulele de RAM; le puneti deoparte.
Scoateti alimentarea placii de baza dupa care scoateti sursa de alimentare.
Daca considerati ca nu va puteti descurca sa lucrati intr-o zona mica, scoateti placa de baza din carcasa (mare grija la suruburi, nu le fortati). Daca decideti sa o scoateti, sunt mari sansele sa trebuiasca sa scoateti si HDD-urile si unitatile optice din calculator (dupa ce ati deconectat alimentarea si cablurile de comunicare).
Deconectati cablul de alimentare de la cooler si apoi scoateti coolerul de pe procesor. Din nou, trebuie sa aveti grija sa nu fortati. Intre cooler si procesor de regula, exista pasta siliconica/termoconductoare care o sa tina lipit coolerul de procesor. Daca va face probleme rotiti putin coolerul inainte sa il ridicati.
Curatati procesorul si coolerul de pasta cu un servetel.

Posted Image

Posted Image

In momentul de fata, calculatorul dumneavoastra este "in pielea goala", asa ca va puteti apuca sa il curatati de praf folosind o pensula cu peri moi, betisoare de urechi, spray-ul de curatare si/sau aspiratorul (mare grija sa nu loviti piesele sau sa nu absorviti vreun condensator).
In acelasi mod veti proceda si cu cooler-ul. Acesta trebuie neaparat curatat de praf. Daca e cazul il separati de radiator si il ungeti cu putin ulei pentru mecanisme fine. De asemenea, daca considerati ca e cazul, radiatorul (nu si coolerul) se poate spala, dar aveti grija sa fie uscat bine in momentul in care il montati.
Dupa ce totul este curat, puneti aspiratorul si pe sursa de alimentare. Nu o desfaceti daca nu va pricepeti, aspirati doar praful de la ventilator.

Urmeaza aplicarea unui strat nou de pasta siliconica pe procesor (recomand aplicarea acesteia doar pe mijlocul procesorului urmand ca la presiunea exercitata de cooler aceasta sa se intinda):



Daca ati scos din carcasa placa de baza e cazul sa o montati la loc:
Puneti la loc sursa de alimentare (dar nu faci conexiunile), luati fiecare componenta pe care ati scos-o din calculator, sa ii curetati lamelele de contact cu radiera sau cu sprayul de curatare/deoxidare, dupa care o montati in soclul in care era initial. La fel procedati si cu modulele de RAM.
Puneti inapoi HDD-urile si unitatile optice daca le-ati scos.
Va apucati sa refaceti conexiunile: conectati coolerul pe placa de baza, alimentarea si comunicarea la HDD si unitatile optice, dupa care in final conectati sursa de alimentare la placa de baza.
Verificati sa nu fi uitat vreo surubelnita in cooler sau alte unelte care ar putea cauza neplaceri.
Reconectati toate perifericele.
Conectati sursa de alimentare.
Porniti calculatorul, si, daca ati montat totul cum trebuie acesta ar trebui sa porneasca.


Sper ca v-a fost de folos acest tutorial !! Daca intampinati probleme nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0757757653 .

Vizualizări: 586 | Adăugat de: ALIN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 34
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare
Căutare
Calendar
«  Februarie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator