Vineri, 19 Aprilie 2024, 03:33 | Bine aţi venit Vizitator

Site-ul meu

Principală » 2013 » Februarie » 4 » TOP 10 programe utile unui PC!
21:40
TOP 10 programe utile unui PC!

Dacă ar fi să alegi doar 10 programe pentru calculator pe care să le instalezi pe Windows-ul tău, care ar fi acestea? Să presupunem că, dintr-un motiv imaginar, nu poţi instala decât 10 programe pe calculator. Ce programe ai alege, care sunt cele mai importante 10 aplicaţii pentru tine? Sau, altfel formulat, care sunt cele 10 programe fără de care nu poţi supravieţui în faţa calculatorului?

Un astfel de top nu poate fi decât subiectiv. Fiecare utilizator are propriile nevoi şi preferinţe. Cu toate astea, cu siguranţă există câteva puncte comune, precum un browser sau un player video, care se vor regăsi pe lista multor useri. De regulă, programele cel mai bune sunt şi cele mai populare.

Pe lista mea de 10 aplicaţii esenţiale se regăsesc atât programe obişnuite de calculator cât şi aplicaţii online. De-a lungul timpului, am ajuns să înlocuiesc unele programe obişnuite cu servicii online, datorită avantajelor pe care acestea din urmă le au pentru un utilizator care lucrează şi accesează Internetul de la mai multe calculatoare.

Antivirus - Avira AntiVir Personal

Antivirusul este genul de program care nu trebuie să lipsească de pe niciun calculator. Mai mult, ar trebui să fie primul program instalat pe un calculator conectat la Internet. Problema cu antiviruşii comerciali este că trebuie să plăteşti odată pe an. Nu este suficient că ai cumpărat programul odată, dacă vrei să primeşti în continuare update-uri trebuie să plăteşti pentru versiunile noi care sunt lansate, de regulă, anual.

Avira AntiVir PersonalAvira AntiVir Personal

De aceea prefer Avira AntiVir Personalun antivirus cu care nu am avut niciodată probleme şi care este gratuit. Trebuie doar puţin configurat deoarece setările default nu mi se par cele mai inspirate.

Browser Web - Firefox

Sunt mulţi care susţin că browser-ul este cel mai important program de calculator. Şi din multe puncte de vedere, chiar aşa este. Pentru unul ca mine care stă cel puţin 8 ore pe zi pe Internet, browser-ul este un software esenţial.

Mozilla FirefoxMozilla Firefox

Din oferta destul de generoasă de browsere, Firefox este cel pe care-l prefer. Motivul? Extensiile şi nivelul ridicat de configurare. Cu un bagaj nu foarte mare de cunoştinţe, Firefox poate fi modelat după propriile gusturi şi necesităţi. Probabil că dacă nu ar exista Firefox aş folosi Opera.

Client RSS - Google Reader

Clientul RSS este esenţial pentru cei care trebuie să fie la curent cu noutăţile de pe site-urile şi blogurile din domeniile de interes. Am folosit ani buni FeedDemon, un client RSS excelent. După care am trecut la Google Reader şi mi-a fost practic imposibil să renunţ la el. Sunt foarte multe motive pentru care îl folosesc, dar, totodată, există şi suficient loc de îmbunătăţiri.

Google ReaderGoogle Reader

Manager de fişiere - Total Commander

Pe orice calculator este nevoie de un manager de fişiere pentru operaţiuni uzuale de copiere, mutare etc. Şi, din păcate, după atâţia ani şi versiuni noi de Windows, Microsoft încă nu a reuşit să dezvolte un manager de fişiere decent. Windows Explorer este un manager antic cu care îşi pierd timpul utilizatorii începători. Pentru operaţiuni avansate, numeroase facilităţi şi productivitate există Total Commander.

Total CommanderTotal Commander

Singurul defect al lui Total Commander este faptul că nu e gratis. În rest oferă tot felul de facilităţi de la gestionarea arhivelor, la conectarea prin FTP şi redenumirea rapidă a unui număr mare de fişiere.

Office - Google Docs

Din acelaşi motiv ca şi în cazul lui Google Reader - utilizarea mai multor calculatoare - am ajuns ca în ultimii ani să folosesc aproape exclusiv Google Docs pentru editarea articolelor, crearea tabelelor etc.

Nu se poate compara cu aplicaţii avansate de procesare a textului, însă oferă instrumentele necesare majorităţii utilizatorilor. Oferă inclusiv un corector ortografic pentru limba română.

Google DocsGoogle Docs

Messenger - Yahoo Messenger

Deşi nu este nici de departe cel mai bun client de IM, folosesc totuşi Yahoo Messenger. Asta chiar dacă am testat de-a lungul timpului numeroase alternative, unele chiar foarte bune. Cu toate astea probabil conservatorismul m-a făcut să rămân în continuare la un software de care nu sunt tocmai mulţumit.

E-mail - Gmail

Gmail este clar cel mai bun serviciu de e-mail, asta deşi Yahoo are mai mulţi utilizatori. Este rapid, oferă foarte multe funcţii utile şi elimină nevoia unui client de mail clasic. Spaţiul de stocare, deşi este foarte important, nu mai este de mult cel mai important atu al lui Gmail.

Gmail poate verifica şi expedia mesaje din partea altor conturi de mail care oferă suport POP3. De exemplu, dacă ai mai multe conturi de Gmail, poţi folosi unul singur pentru a le verifica şi trimite mesaje.

Player audio - Winamp

Există multe alternative la Winamp, unele poate chiar mai bune decât acesta. Winamp a rămas însă preferatul meu pentru redarea melodiilor în format digital. Motivele pentru care prefer Winamp sunt numeroase. Printre acestea şi obişnuiţa.

Player video - Media Player Classic

Şi pe acest segment ai de ales între foarte multe programe. Preferatul meu este însă Media Player ClassicEste mic, include numeroase codec-uri şi nu trebuie reinstalat după ce ai resinatalat Windows-ul. În rest, are cam toate facilităţile unui player video cu pretenţii.

Media Player ClassicMedia Player Classic

Imagini - IrfanView

Pentru vizualizarea imaginilor IrfanView este un program excelent. Se încarcă foarte rapid şi, la fel ca Media Player Classic, nu trebuie reinstalat. Chiar şi pentru editarea imaginilor oferă un set destul de bogat de funcţii. Este adevărat că nu se poate compara cu Photoshop din acest punct de vedere, dar, pe de altă parte, este gratis.

Cu excepţia lui Total Commander, toate programele enumerate mai sus sunt gratuite. Dacă ar trebui să aleg doar 10 programe pe care să le instalez pe un calculator, acestea ar fi. Aşa cum am spus şi în introducere, este o listă subiectivă. Dacă ai alte aplicaţii favorite, nu ezita să foloseşti formularul de comentarii de mai jos pentru a-ţi exprima preferinţele.

Vizualizări: 4085 | Adăugat de: ALIN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 Smithe722  
0
Nice post. I study one thing more difficult on completely different blogs everyday. adgkebedcbkekabf

Prenume *:
Email *:
Cod *:
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 34
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare
Căutare
Calendar
«  Februarie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator