Marţi, 23 Aprilie 2024, 17:31 | Bine aţi venit Vizitator

Site-ul meu

Principală » 2013 » Februarie » 21 » Dezinfectie pc
09:01
Dezinfectie pc
  Reguli de baza

Am decis sa postez cateva reguli de baza pentru o dezinfectie rapida si eficienta in cazul unei virusari. Nu sunt lucruri poate noi pentru unii, dar merita a fii amintite pentru cei care nu le stiu.

1. Daca suspectati o infectie, verificati ce programe pornesc odata cu sistemul: Start-> Run: msconfig. Ce este suspect debifati. In principiu in afara de firewall, antivirus nu ar trebui sa aveti altceva pe acolo.

2. Actualizati-va programul antivirus si realizati o scanare completa a sistemului. Utilizati un antivirus bun pentru a avea si rezultate bune.

3. In cazul in care gaseste virusi si nu-i poate sterge nici chiar la reboot faceti o scanare in Safe Mode.
Daca va gasi virusi in foldere de tipul "\temporary\” descarcati ATF Cleaner, rulati-l si dupa bifarea "Select all” apasati "Empty selected”. Rulati apoi din nou scanarea.
Daca va gasi virusi in foldere de tipul: "System Volume Information\_restore…” dati disable la System Restore (click dreapta pe My Computer -> Properties -> System Rstore, bifezi "Turn off system restore on all drives” si dai OK) si reluati scanarea dupa restart-ul PC-ului.

4. In multe cazuri virusul poate infecta si executabilul antivirusului instalat sau ii blocheaza update-ul. Atunci trebuie sa rulezi o scanare online cu un antivirus. Recomandabile sunt: Bit Defender sau TrendMicro (O sa postez in curand si o lista cu scannere online antivirus si ce fac ele)

5. Daca nimic din cele de mai sus nu da rezultate posteaza un log HijackThis pe un forum care este specializat in analiza lor: Softpedia (romana) sau CastleCops (engleza).

Pentru a obtine un astfel de log al sistemului tau urmeaza urmatoarea procedura: Descarci programul de aici, il rulezi si selectezi: "Scan and save a log file”. Va fi generat un fisier .txt al carui continut il copiezi pe unul din forumuri intr-un topic nou.

Succes si feriti-va de virusi. 
Vizualizări: 783 | Adăugat de: ALIN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 Anonim  
0
cel mai tare site .. bravoo m-a ajutat foarte mult!

Prenume *:
Email *:
Cod *:
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 34
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare
Căutare
Calendar
«  Februarie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator