Sâmbătă, 20 Aprilie 2024, 01:18 | Bine aţi venit Vizitator

Site-ul meu

Principală » 2013 » Februarie » 9 » Tutorial (2) curatare pc de praf
11:36
Tutorial (2) curatare pc de praf

Este computerul dumneavoastră face zgomote sau colibri? Este de colectare a prafului vizibil pe suprafața ventilatorul extern? Ați plecat mai mult de două luni, fără curățarea în interior în mod corespunzător? De praf în interiorul computerului poate duce la defectarea unei componente, eșec ventilator, și performanța lentă. Păstrați aparatul în condiții de siguranță și de funcționare fără probleme prin luarea de timp pentru a praf de interior. Nu așteptați până când moare un ventilator și se supraîncălzește aparatul dumneavoastră!

EditațiPași

  1. 1
    Preluare uneltele necesare. Veți avea nevoie pentru a avea o cutie de aer comprimat sau cu un compresor de aer mici, plus o șurubelniță în cazul în care trebuie să scoateți șuruburile pentru a deschide aparatul. Un vid mică ar putea veni la îndemână pentru curățarea mizerie faci în jurul valorii de calculator, dar niciodată nu ar trebui să fie utilizate în interiorul acestuia. Purtând o mască de praf este opțională, dar poate salva un pic de stranut dacă mașina dumneavoastră este de peste datorată pentru curățare. 

    2

  2.   2 Opriți aparatul. Opriți calculatorul și orice protecție la supratensiune sau surse alternative de energie ar putea fi conectate la. Cele mai multe calculatoare au, de asemenea, un "comutator master de alimentare" pe spate. Deși majoritatea utilizatorilor lăsați pur și simplu acest comutator, flip-l în poziția oprit pentru un plus de siguranta. 

  3. 3
    Deconectați toate dispozitivele periferice. După ce aparatul este oprit, deconectați toate cablurile de conectare să componentelor externe și surse de alimentare. Nu lăsați toate cablurile conectate la computer în timp ce de curățare, în special cablul de alimentare și cablul monitorului. 

  4. 4
    A trece la o zonă de lucru corespunzătoare. Dacă nu ați curățat calculatorul dumneavoastră într-un timp (sau vreodată), ar fi o idee bună să se mute într-un spațiu de lucru adecvat. În timp ce puteți curăța calculatorul dumneavoastră în cazul în care acesta nu este, de obicei, aceasta nu este ideal. Ciuda a ceea ce s-ar putea presupune, de locuri de muncă poate fi foarte murdar și veți dori să lucreze undeva unde se poate aerisi în mod adecvat de praf. 

  5. 5
    Deschide aparatul. Odată ce aveți un loc de muncă adecvat, deschideți calculatorul dumneavoastră. Acest lucru va varia foarte mult în funcție de aparatul dumneavoastră.Dacă aveți un manual de utilizare, a consultarea ar fi o idee bună. Cele mai multe mașini au șuruburi care dețin un panou lateral jos. După îndepărtarea acestora, se poate aluneca apoi pe partea mașinii dumneavoastră. 

  6. 6
    Pregătiți pentru a curăța. După deschiderea calculatorului, GET poate dvs. de aer comprimat, sau gata compresorul de aer. În plus, este posibil să doriți să poarte o mască de amurg. Niciodată nu atingeți interiorul computerului decât dacă este absolut necesar. Puteți achita un șoc statică a componentelor interne vitale și le deteriora. Dacă trebuie să atingeți interiorul aparatului, descărcați orice statică atingând cu degetul pentru a carcasa de metal calculatoare înainte de a deconecta ea. 

  7. 7
    Inceput praf. Utilizați aer comprimat pentru a sufla dvs. din interiorul aparatului. Acesta este, de obicei, o idee bună pentru a începe pe regiunea superioara a calculatorului, lucra apoi drumul jos. În acest mod puteți matura afară tot praful se aseaza pe componentele mai mici într-un singur termen. Nu vă faceți griji dacă cauza lame de fani interne să se rotească. Acest lucru este de așteptat și este important să păstrați aceste componente curat. Fie temeinică, dar nu apăsați pe cabluri sau componente. De asemenea, păstrați sursa de aer la o distanță moderată de la componenta de la care lucrați.
    • NOTĂ: țineți întotdeauna poate dvs. de aer comprimat în poziție verticală. Dacă inversat, aceasta poate fi lăsa să iasă ca un lichid, care poate provoca leziuni severe la computer. 

    • De aer comprimat este frig atunci când părăsește poate, nu-i lasa pe formularul îngheț jetoanele. 

    • O mulțime de praf poate fi ridicat, nu încercați să-l respire. Dacă PC-ul este foarte mult praf, luați-o afară înainte de a utiliza aerul comprimat. 

  8. 8
    Asigurați-vă că ventilatorul radiatorului este curat. Radiatorul se află pe procesor, și este o colecție de crestele de metal care se lipesc până departe de Plăci de bază. Dacă acest ventilatorul nu funcționează corect, procesorul va duce la supraîncălzirea și, eventual, să fie distrus. 

  9. 9
    Uită-te în jurul valorii de interior întregul și în afara pentru orice praf poate fi ratat. Odată ce sunteți sigur că este curatat bine, înlocuiți cu atenție părți. Nu încercați să-i forțeze în loc. 

  10. 10
    Curățați-vă spațiul de lucru. Termen inițial va putinei o mulțime de particule. În funcție de spațiul de lucru, s-ar putea nevoie pentru a obține un vid mic și curățați zona din jurul computer Nu utilizați un vid în interiorul computerului.. Poate vrei să ia în considerare lăsând aparatul deschide în timp ce faci acest lucru. Praful din aer în interiorul computerului va începe să se depună și puteți face efortul excepțional productiv daca faci o de-a doua.
  11. 11
    Închideți aparatul. După ce ați terminat de praf, înlocuiți partea laterală a mașinii, precum și orice șuruburi. Odată ce mașina este închisă ermetic, se întoarce la locul său obișnuit și a se atașa cablul de alimentare și celelalte cabluri. (S-ar putea lua în considerare această curățare întreaga zonă pentru a elimina excesul de materiale, care pot contribui la aportul de praf.) Dacă oglindită comutatorul de alimentare master pe partea din spate a mașinii oprit, asigurați-vă că pentru a porni din nou sau aparatul nu va porni. Un computer va rula curat în mod semnificativ mai rece si dura mult mai mult decât un computer colmatat cu praf și moloz. 


Vizualizări: 1319 | Adăugat de: ALIN | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 34
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare
Căutare
Calendar
«  Februarie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator