Miercuri, 24 Aprilie 2024, 02:52 | Bine aţi venit Vizitator

Site-ul meu

Principală » 2013 » Februarie » 17 » Lămuriți toate misterele legate de Windows pe 64 de biți!
16:24
Lămuriți toate misterele legate de Windows pe 64 de biți!

  În cazul în care doriți să cumpărați un computer nou, există șanse să aveți deja destule de analizat, fără a vă întreba dacă trebuie să cumpărați un computer cu o versiune Windows 7 pe 32 sau pe 64 de biți.

Nu este necesar să vă îngrijorați. Pentru majoritatea persoanelor, există puține motive de a se gândi la această opțiune atunci când fac următoarea achiziție de computer. Este un lucru bun, deoarece multe persoane nu înțeleg care este diferența dintre un computer care execută o versiune Windows pe 32 sau pe 64 de biți și versiunea pe care o aleg nu va fi o mare diferență în majoritatea cazurilor.

Unii utilizatori avansați preferă o versiune Windows pe 64 de biți. Nu este nimic misterios. Un computer cu o versiuneWindows pe 64 de biți pot utiliza mai multă memorie - 4 GO (gigaocteți) sau mai mult - decât un computer cu o versiuneWindows pe 32 de biți, care este limitat la aproximativ 3,5 GO sau mai puțin. (Chiar dacă un computer este furnizat cu o memorie de 4 GO sau mai mult instalată, o versiune Windows pe 32 de biți poate utiliza doar aproximativ 3,5 GO din acea memorie.)

Cu mai multă memorie, este posibil să păstrați mai multe fișiere și programe deschise simultan, fără a încetini computerul. Dar, de obicei, peste 3,5 GO disponibili nu contează decât dacă mențineți foarte multe lucruri deschise simultan (mai multe despre aceasta mai târziu).

Imaginea panoului de control SistemAveți posibilitatea să verificați secțiunea Sistem din Panoul de control pentru a vedea dacă computerul dvs. execută versiunea Windows pe 32 de biți sau pe 64 de biți.

Diferențe reale versus diferențe din specificații

Pentru că prețurile au scăzut foarte mult în ultimii ani, multe computere noi sunt livrate acum cu 4 GO de memorie - chiar și modelele pentru bugete mici. Numeroși producători au început să instaleze o versiune Windows pe 64 de biți pe computere în mod implicit, pentru a se asigura că cumpărătorii pot utiliza toată memoria pentru care au plătit. Unii chiar livrează toate computerele lor noi cu o versiune Windows pe 64 de biți și fac acest lucru chiar dacă este dificil să vedeți diferența dintre un computer care utilizează 4 GO și 3,5 GO de memorie.

În utilizările de zi cu zi, majoritatea persoanelor probabil că nu vor observa o diferență dintre un computer care utilizează 3 GO de memorie și unul care utilizează 6 GO. Așadar, cine poate observa diferența? Ei bine, dacă știți pe cineva care păstrează deschise în același timp câteva zeci de mesaje de poștă electronică, zeci de programe și alte câteva zece elemente - în timp ce se uită la videoclipuri - atunci ați înțeles ideea.

Dacă aveți peste 4 GO de memorie disponibilă, acest lucru poate face ca computerul să aibă un timp de răspuns mai bun dacă doriți să mențineți totul în execuție simultan și să închideți rareori ceva.

Jucătorii pasionați de jocuri de computer pot fi interesați, de asemenea, de un computer care execută o versiune Windows pe 64 de biți. Jocurile sunt unele dintre programele care solicită cel mai mult hardware-ul pe care le executați, pe orice computer, cu grafica, sunetele și capacitățile de interacțiune îmbogățite.

Versiunile pe 64 de biți ale edițiilor Windows 7 Ultimate, Enterprise și Professional pot utiliza până la 192 GO de memorie (mult mai mult decât ar avea nevoie vreodată un utilizator avansat), făcându-le ideale pentru activități de computer specializate, care necesită un volum enorm de memorie, cum ar fi redarea graficii 3D.

Cea mai mare parte a câștigului de performanță al computerelor care execută o versiune Windows pe 64 de biți vine din această memorie adăugată, combinată cu un procesor puternic pe 64 de biți capabil să utilizeze acea memorie suplimentară.

Dar pentru majoritatea persoanelor care păstrează doar câteva programe în execuție simultan, 4 GO sau mai mult de memorie nu oferă niciun beneficiu tangibil față de un computer cu 2 GO de memorie și o versiune Windows pe 32 de biți.

Notă

  • Computerele server - cum ar fi computerele utilizate pentru a găzdui site-urile Web sau rețele de corporație mari - pot beneficia în principal din mai multă memorie. Dar acestea au propriul lor sistem de operare puternic - Windows Server - care este furnizat, de asemenea, într-o versiune pe 64 de biți și pot utiliza chiar mai multă memorie decât Windows 7.

Vizualizări: 541 | Adăugat de: ALIN | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 34
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare
Căutare
Calendar
«  Februarie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator