Marţi, 16 Aprilie 2024, 16:39 | Bine aţi venit Vizitator

Site-ul meu

Principală » 2013 » Mai » 8 » INTEL XEON E7 CEL MAI NOU PROCESOR DEDICAT SERVERELOR
09:19
INTEL XEON E7 CEL MAI NOU PROCESOR DEDICAT SERVERELOR

Intel Xeon E7

Noul Intel Xeon E7, este un procesor dedicat exclusiv Serverelor, fiind lansat in primavara acestui an. Firma producatoare este celebra Intel, cea mai buna firma de pe piata IT&C. Firma cu o vasta experienta pe piata componentelor de PC, a fost infiintata in anul 1986, sub numele de Integrated Electronics Corporation, avand sediul in Santa Clara, California. Ulterior numele a fost prescurtat devenind Intel.

Dupa succesul pe care l-au avut cu celebrele procesoare, Intel Core i3, i7, Intel a dorit lansarea unui procesor de o mai mare putere si pentru Servere. Astfel noul procesor Intel Xeon E7, este constriuit pe baza vechiului procesor pentru server, insa prezinta unele imbunatatiri, menite sa mareasca viteza de lucru pentru a facilita aplicatiile de inalta performanta, cum ar fi Business Intelligence. Noile procesoare Intel Xeon E7, au o functie principala de securizare a datelor, asigurand integritatea acestora.  Intel Xeon E7 se bazeaza pe o tehnologie de producere de 32 de nanometri, avand pana la 10 nuclee.  Referitor la seria anterioara de procesoare pentru Servere, acest Intel Xeon E7, ofera cu 40 % mai multa performanta.

Intel Intelligence Power este tehnologia lansata odata cu acest procesor care permite consumul redus de energie in momentul in care procesorul se afla in modul idle.

Pentru a vedea cat de economic si eficient este acest procesor, managerii IT, au inlocui 18 servere cu procesor Intel Core2, cu un singur server cu procesor Intel Xeon E7. Aceeasi managerii au demonstrat ca Intel Xeon E7 poate inlocui cu foarte mare eficienta toate cele 18 servere.  Cel mai puternic procesor din seria Xeon E7, este modelul E7-8870. Acesta din urma "lucreaza” la o frecventa de 2.4 GHz, avand un consum de energie de 130 W, la puterea maxima.

Ulterior acestei lansarii, compania a anuntat ca va lansa un chip, care ofera un plus de performanta, fiind mult mai eficient energetic. Modelul E7-8867, va avea 10 nuclee, va functiona la frecventa de 2.13 Ghz, si va avea un consum energetic de 150 W, in timp ce modelul E7-8837, avand doar 8 nuclee, va functiona la o frecventa ma mare, 2.67 Ghz, avand un consum de 130 W.

Procesoare Intel Xeon E7, suporta un maxim de 2 Terra de Memorie, intr-un sistem cu 4 Socket-uri.

Un factor foarte important il reprezinta multi-taskingul, imbunatatit prin introducerea unor noi tehnologii: Intel Hyper-Threading, Intel Turbo Boost, si Inter Virtualization.

Intel Trusted Execution (TXT), reprezinta o functie de securitate ce permite securizarea aplicatiilor instalate, in timp ce functia Intel Advance Encryption Standard permite sistemului, criptarea si decriptarea rapida a datelor. Odata cu lansarea acestei serii de procesoare, marile firme producatoare de servere, printre care  Dell, Hp, Lenovo si multe altele, sunt inIntel Xeon E7 drives servarteresate de introducerea acestor tipuri de procesoare pe serverele create de ele.

In paralel, si marile firme producatoare de programe software, sustin aceasta gama de procesoare.

Intel Xeon E7, reprezinta o alta gama de procesoare destinata serverelor insa acesta este destinat serverelor mult mai mici. Acesta a fost lansat in aceeasi perioada cu Intel Xeon E7. Preturile celor doua game de procesoare difera in functie de tipul procesorului, numarul de nuclee. Asadar noile procesoare Intel Xeon E7, incep de la pretul de 774 de dolari, si ajung pana la pretul de 4616 dolari americani. Cealalta gama de proceoare Intel Xeon E3, pleaca de la pretul de 189 de dolari si ajunge la cel mult 612 dolari. Referitor la raportul calitate-pret, Intel Xeon E7, este un procesor isi merita pe deplin suma investita. Un asemenea procesor poate inlocui fara probleme 18 procesoare de un nivel mai scazut. Plusul acestui procesor este faptul ca permite securizarea tuturor datelor si aplicatiilor instalate.

Vizualizări: 1105 | Adăugat de: ALIN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 Iulia  
0
Unde pot sa gasesc un astfel de sistem NUMA pentru a-l testa?

Prenume *:
Email *:
Cod *:
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 34
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare
Căutare
Calendar
«  Mai 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator