Joi, 18 Aprilie 2024, 23:23 | Bine aţi venit Vizitator

Site-ul meu

Principală » 2013 » August » 2 » Cum se schimbă limba de introducere pentru tastatură
16:16
Cum se schimbă limba de introducere pentru tastatură

 În Windows 7, ca şi în alte sisteme de operare, aveţi posibilitatea să modificaţi atât limba de scriere pentru tastatură cât şi limba folosită pentru interfața vizuală. În acest tutorial vă vom arăta cum se gestionează limba de scriere pentru tastatură. Vom include: cum să adăugaţi sau să eliminaţi o limbă, previzualizarea tastaturii într-o limbă, personalizarea barei de limbă şi comutarea între limbi.

Cum să adăugaţi sau eliminaţi o limbă de intrare pentru tastatură

Toate setările referitoare la limba de introducere a tastaturii se fac din fereastra "Regiune şi limbă". Există mai multe moduri de a o găsi. Unul ar fi să deschideți Panoul de control şi să mergeți la "Ceas, limbă şi regiune". Aici, fie daţi clic pe "Regiune şi limbă" şi apoi pe fila"Tastaturi şi limbi" , fie direct pe legătura "Modificare tastaturi sau alte metode de introducere".

limba, introducere, tastatura

O altă modalitate este să căutați expresia "modificare tastatură" în caseta de căutare ameniului Start şi să faceţi clic pe "Modificare tastaturi sau alte metode de introducere".

În fereastra "Regiune şi limbă", faceţi clic pe butonul "Modificare tastaturi".

limba, introducere, tastatura

În fila "General" a ferestrei "Servicii de text şi limbi de tastatură", veţi vedea lista de limbi de intrare instalate. Pentru a adăuga una nouă, faceţi clic pe butonul Adăugare.

limba, introducere, tastatura

Selectați limbile pe care doriţi să le folosiţi. Pentru a vedea modul în care va arăta tastatura pentru limba selectată, dați clic pe Examinare.

limba, introducere, tastatura

Veţi vedea pe ecran o tastatură virtuală cu tastele specifice pentru limba de intrare selectată. Când aţi terminat de vizualizat, faceţi clic pe Închidere.

limba, introducere, tastatura

După ce aţi selectat limbile pe care doriţi să le adăugaţi, faceţi clic pe OK şi veţi fi dus înapoi la fereastra "Servicii de text şi limbi de tastatură" .

Dacă doriţi să schimbaţi ordinea limbilor de introducere instalate selectați-le cu mausul şi apoi modificați-le ordinea printr-un simplu clic pe butoanele Mutare în sus şi Mutare în jos.

limba, introducere, tastatura

Dacă doriţi să eliminaţi o limbă de introducere a tastaturii, selectaţi-o şi dați clic pe butonulEliminare.

Particularizarea barei lingvistice

Când aţi instalat mai mult de o limbă de introducere pentru tastatură, bara lingvistică se activează implicit. Pentru a o personaliza, faceţi clic fila "Bara lingvistică", din fereastra"Servicii de text şi limbi de tastatură".

În prima secţiune a ferestrei, aveţi posibilitatea să particularizaţi poziţia barei.

limba, introducere, tastatura

Puteţi alege fie ca aceasta să "plutească" pe desktop, să fie fixată pe bara de activităţi sau ascunsă. Mai jos este o imagine care vă arată cum se vede pe desktop sau în bara de activităţi.

limba, introducere, tastatura

Dacă alegeţi să fie ascunsă, este evident că nu va fi vizibilă.

În această fereastră aveţi disponibile opţiuni privind transparenţa barei, numărul de pictograme prezente în bara de activități şi afișarea etichetelor de text.

Când aţi terminat de făcut setările dorite, faceţi clic pe OK.

Schimbarea între limbile de introducere ale tastaturii

Pentru a comuta între limbile de introducere ale tastaturii puteţi să utilizaţi Bara lingvisticăpentru a selecta cu mausul limba dorită.

limba, introducere, tastatura

Puteţi folosi de asemenea comanda rapidă din tastatură, cea implicită fiind "Alt stânga + Shift".

Notă: Un lucru pe care ar trebui să îl aveți în vedere este faptul că, atunci când vă schimbaţi limba de introducere a tastaturii, schimbarea se face pentru aplicația care este deschisă. Dacă deschideţi o altă aplicaţie, limba de introducere utilizată va fi cea implicită şi va trebui să o schimbați iarăși.

Dacă doriţi să modificaţi comenzile rapide pentru schimbarea limbii, faceţi clic pe fila "Setări complexe pentru taste" din fereastra "Servicii de text şi limbi de tastatură". Veţi găsi aici o listă de combinații de taste predefinite pentru comutarea între limbi. Dacă doriţi să modificaţi una dintre ele, selectaţi-o şi faceţi clic pe "Modificare secvenţă de taste".

limba, introducere, tastatura

În fereastra "Modificare secvenţă de taste", selectaţi combinaţia pe care o doriţi şi dați clic peOK.

limba, introducere, tastatura

De acum, noua combinaţie de taste va fi valabilă pentru comutarea între limbi.

Concluzii

După cum puteţi vedea gestionarea limbilor de introducere pentru tastatură nu este dificilă. Dacă doriţi să ştiţi mai multe despre acest subiect, nu ezitaţi să lăsaţi un comentariu sau să citiţi articolele recomandate de mai jos.


Vizualizări: 1053 | Adăugat de: ALIN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 34
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare
Căutare
Calendar
«  August 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator